Kadry dla mazowsza
Zapraszamy na bezpłatne szkolenia:
1. PRACOWNIK BIURA PODRÓŻY / AGENCJI TURYSTYCZNEJ
2. OBSŁUGA RECEPCJI I MARKETING USŁUG HOTELARSKO-GASTRONOMICZNYCH
3.OBSŁUGA KELNERSKA
Akademickie Stowarzyszenie Inicjatyw Społeczno-Edukacyjnych organizuje bezpłatne szkolenie finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
„Kadry dla Mazowsza” to cykl bezpłatnych szkoleń organizowanych na terenie województwa mazowieckiego.
Zapraszamy osoby:
- odchodzące z rolnictwa tj. rolników ubezpieczonych w KRUS lub ich domowników
ROLNIK- pełnoletnia osoba fizyczna ubezpieczona w KRUS, zamieszkująca
i prowadząca na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, osobiście i na własny rachunek, działalność rolniczą w pozostającym w jej posiadaniu gospodarstwie rolnym, w tym również w ramach grupy producentów rolnych, a także osoby, które przeznaczyły grunty prowadzonego przez siebie gospodarstwa rolnego do zalesienia.
DOMOWNIK- osoba bliska rolnikowi, która: a) ukończyła 16 lat, b) pozostaje z rolnikiem we wspólnym gospodarstwie domowym lub zamieszkuje na terenie jego gospodarstwa rolnego albo w bliskim sąsiedztwie, c) stale pracuje w tym gospodarstwie rolnym i nie jest związana z rolnikiem stosunkiem pracy (wymogi zawarte w punktach a, b i c muszą być spełnione równocześnie).
- pełnoletnie
- zamieszkujące województwo mazowieckie
Celem szkoleń jest uzyskanie nowego zawodu i podwyższenie kwalifikacji osób zamierzających odejść z rolnictwa.
Szkolenia ukierunkowane są na rozwój umiejętności praktycznych oraz poznanie tajników profesjonalnej obsługi klienta.
W RAMACH KAŻDEGO SZKOLENIA ZAWODOWEGO OBECNY BĘDZIE MODUŁ JĘZYKA ANGIELSKIEGO -
RÓŻNE POZIOMY ZAAWANSOWANIA (60 h)
Zapraszamy na bezpłatne szkolenia:
1. PRACOWNIK BIURA PODRÓŻY / AGENCJI TURYSTYCZNEJ
(36 h + 60 h język angielski)
- Podstawowe informacje o turystyce i ruchu turystycznym w Polsce
- Rozwój turystyki w regionie
- Partnerstwo publiczno-prawne
- Regiony turystyczne
- Produkty sieciowe – efektywne kreowanie sieciowych produktów turystycznych
- Nowoczesna obsługa klienta
- Techniki sprzedaży
2. OBSŁUGA RECEPCJI I MARKETING USŁUG HOTELARSKO-GASTRONOMICZNYCH
(36 h + 60 h język angielski)
- Prawidłowa organizacja pracy w recepcji
- Prowadzenie dokumentacji
- Rezerwacja – organizacja działu lub realizacja przez recepcję
- Podstawowa rola i obowiązki recepcji
- Profesjonalna obsługa klienta przez telefon
- Psychologiczne aspekty obsługi gości hotelowych
- Etyka w zawodzie
- Podstawy prawne dotyczące pracy w recepcji w zakładzie hotelarskim
- Istota i miejsce marketingu w hotelarstwie i gastronomii
- Proces podejmowania decyzji zakupu usług hotelarsko-gastronomicznych i zachowania nabywcy
- Segmentacja rynku hotelarsko-gastronomicznego
- Rozwój profesjonalnych umiejętności komunikacji interpersonalnej dla pracowników branży hotelarsko-gastronomicznej
- Hotel i zakład gastronomiczny jako produkt marketingowy
- Kanały dystrybucji produktu hotelarskiego i gastronomicznego
- Polityka cen
- Promocja usług turystycznych
3. OBSŁUGA KELNERSKA
(36 h + 60 h język angielski)
- Sylwetka kelnera
- Organizacja pracy kelnera
- Formy i techniki obsługi gościa
- Pozostałe funkcje kelnera
- Psychologiczne aspekty obsługi gości
Dodatkowo w ramach projektu oferujemy uczestnikom szkolenia:
- przygotowanie Indywidualnego Planu Działania
- doradztwo zawodowe
porady z wykorzystaniem standaryzowanych metod ułatwiających wybór zawodu, zmianę kwalifikacji, zmianę zatrudnienia
w tym badanie zainteresowań i uzdolnień zawodowych;
- doradztwo interpersonalne
uczestnicy nauczą się aktywnych postaw życiowych, skutecznego realizowania celów życiowych, asertywności oraz metod radzenia sobie ze stresem.
W ramach szkolenia zapewniamy:
- wykwalifikowaną kadrę wykładowców
- materiały szkoleniowe
- catering
- ubezpieczenie
- zwrot kosztów dojazdu
- zaświadczenie o ukończeniu kursu
Szkolenie realizowane będzie w formie zjazdów odbywających się od poniedziałku do piątku lub w formie zjazdów weekendowych (piątek-niedziela) - w zależności od preferencji grupy.
Cykl szkoleniowy zakończony będzie testem wiedzy. Po jego pozytywnym zaliczeniu absolwenci otrzymają zaświadczenie
o ukończeniu kursu zgodne Rozporządzeniem MEN.
KONTAKT:
ASISE
ul. Żeromskiego 65/209, 26-610 Radom
tel: 535 995 166
tel: 48 360 00 12
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.